Belföld

Közel 6 százalékkal emeli a kötelező árát az Allianz Hungária

A kötelező felelősségbiztosítási piac piacvezetője, az összes szerződés több, mint 50 százalékát kezelő Allianz Hungária Biztosító a jövő évi inflációs várakozással lényegében megegyezően, átlagosan 5,9 százalékkal emeli a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjait - jelentette be Kálózi Tamás, az Allianz Hungária Biztosító Rt. vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

Az Allianz Hungária kötelező biztosítással rendelkező ügyfeleinek 55,9 százaléka a 2004-re a várható infláció alatti, 5,8 százalékos díjemelésre számíthat, míg az ügyfelek 20,2 százalékának biztosítási díja nominálisan is csökken.


Az Allianz Hungária Biztosító 2003. szeptember 30-án 1,82 millió kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést kezelt, közel 100 ezer darabbal többet, mint tavaly év végén. A biztosító társaság 2003-ban több mint 90 milliárd forint díjbevételre számít a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokból, ebből mintegy 45-46 milliárd forint a kötelezőből, 44-45 milliárd forint pedig a casco biztosításokból várható. A biztosító társaság 2004-ben 10 százalék körüli díjbevétel növekedésre számít, azaz a jövő évben a díjbevételek megközelíthetik a 100 milliárd forintot – mondta Kálózi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik