Belföld

Nem érinti a Molt a Jukosz-elnök letartóztatása

Nem érinti a Mol és a Jukosz szerződéses kapcsolatát az, hogy előzetes letartóztatásba helyezték az orosz olajcég első emberét, Mihail Hodorkovszkijt - mondta a Mol kommunikációs igazgatója az MTI-nek vasárnap.

A Jukosz írásban biztosította kiemelt partnereként a Molt, hogy eleget tesz minden szerződéses kötelezettségének – közölte Ferencz I. Szabolcs.

Magyarországon változatlanul érkezik Fényeslitkén és Butkovcén keresztül a kőolaj. Ferenc I. Szabolcs elmondta: ennek alapján semmilyen ellátási problémára sem kell számítani az országban. A kommunikációs igazgató az MTI kérdésére közölte, hogy a két cég által működtetett vegyes vállalatot sem érinti a Yukos elnökének előzetes letartóztatása.

A Szibériában olajkitermeléssel foglalkozó vegyes vállalat továbbra is a terveknek megfelelően működik. Mihail Hodorkovszkijt egy moszkvai bíróság szombat este előzetes letartóztatásba helyezte, miután az orosz főügyészség csalás, okirat-hamisítás, sikkasztás és adócsalás miatt vádat emelt ellene. Az ügyészek világossá tették, hogy vádjaik a 40 éves Hodorkovszkijra mint a Jukosz vezetőjére és mint magánszemélyre egyaránt vonatkoznak.

A Jukosz közleményében hangsúlyozta, hogy teljes mértékben eleget tesz a beruházókkal és hitelezőkkel szemben fennálló kötelezettségeinek.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik