Belföld

Bezár a Coopturist – nem bírta a versenyt

A Coopturist egyetlen utasa sem marad külföldön és minden utazásra befizető visszakapta a pénzét - ezt a működését felfüggesztő cég vezérigazgatója nyilatkozta az RTL Klub Híradójának. Az egyik legrégebbi magyar utazási iroda vezetője abban reménykedik, hogy a Coopturist később újra tud majd indulni.

Nem bírta a versenyt a kis cégek alacsony áraival az egyik legrégebbi magyar utazási iroda, a 34 éve működő Cooptourist. Az ország tizennégy pontján működő irodákat ideiglenesen bezárják, a dolgozókat pedig szabadságra küldik.

“Az utasokat nem érinti hátrányosan, mert minden utas, aki velünk utazott, annál teljesítettük fizetési kötelezettségünket. Átmenetileg az irodák működését megszüntetjük, a dolgozókat szabadságra küldtük és reméljük, hogy még tudjuk őket foglalkoztatni” – mondta Kőteleky László, a cég vezérigazgatója. Külföldön a vezérigazgató szerint egyetlen utasuk sem marad, mindenki haza tud majd jönni. Kőteleky László szerint a Coopturistnak kétszázmillió forint tőkebevonásra lenne szüksége ahhoz, hogy tovább tudjon működni. Az utazási iroda sorsáról a részvénytársaság november közepére összehívott közgyűlése dönt majd.

A Gazdasági Minisztérium az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében megerősítette, hogy az utazási vállalkozó szerdától az utazásszervezői- és közvetítői tevékenységét nem folytatja. A GKM úgy tudja, hogy a Cooptourist október 15-e óta utasokat nem vesz fel, az utasok által befizetett részvételi díjakat, előlegeket maradéktalanul visszafizette, külföldön maradt utasa nincs.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik