Belföld

Kulcsár továbbra is Bécsben marad

A K&H Equities brókerbotrányának fő gyanúsítottja egyelőre Bécsben marad - döntött kedden a bécsi tartományi legfelsőbb bíróság, amely a kiadatási eljárást november 11-re napolta. A bróker elfogadhatónak nevezte fogvatartása körülményeit, a magyar rendőrség kommunikációs igazgatója szerint hátráltatja a nyomozást a kiadatási eljárás elhúzódása.

Hátráltatja a K and H-ügyben zajló nyomozást, hogy tovább húzódik Kulcsár Attila gyanúsított bécsi kiadatási eljárása – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.


“Rendkívüli jelentősége lenne Kulcsár Attila kihallgatásának, amire július 7-e óta vár a magyar rendőrség” – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. Garamvölgyi László hozzátette: “a magyar rendőrségnek nincs ráhatása a kiadatási eljárásra, mert az a két ország igazságügyi szervezetei között folyik”.

A bécsi tartományi legfelsőbb bíróság kedden döntött úgy, hogy november 11-ére elnapolja Kulcsár Attila a K&H Equities brókerbotránya fő gyanúsítottjának kiadatási eljárását.

Kulcsár elfogadhatónak nevezte ausztriai fogva tartásának körülményeit. A gyanúsított kedden Bécsben az igazságügyi palotában az MTI-nek elmondta, hogy különösebb problémája nincs, legnagyobb gondot az okozza számára, hogy elszakították szeretteitől. Úgy fogalmazott, hogy nem ismeri a magyarországi börtönviszonyokat, így nem tudja összehasonlítani azokat az ausztriaival. Hozzátette, a bezártságot nehezen viseli.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik