Belföld

Csökkent az Electrolux nyeresége

A svéd Electrolux kedden profitja csökkenését jelentette a harmadik negyedévről a gyenge keresletre hivatkozva, bár eredményei meghaladták az elemzők várakozását.

A cég az utolsó negyedre is változatlan, legföljebb kissé növekvő kereslettrl számolt. A világ legnagyobb háztartásigép-gyártója, az Electrolux adózott nyeresége 767 millió svéd korona volt a harmadik negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 1,239 milliárddal.


A vállalati eredménye 1,286 milliárd svéd koronára csökkent 1,728 milliárdról. A forgalma 30,387 milliárd svéd koronára fogyatkozott 31,76 milliárdról. Ezzel az első kilenc hónapban az adózott nyeresége 3,624 milliárd svéd korona lett az egy évvel korábbi 6,051 milliárddal szemben. A vállalati nyeresége 5,418 milliárd svéd koronára apadt 8,104 milliárdról.


A teljes évre is a tavalyitól kissé elmaradó vállalati eredményt valószínűsítettek kedden a vállalatnál. A saját tőke szeptember végén 27,456 milliárd svéd korona volt, az egy évvel korábbi 30,664 milliárd helyett. A gyengülő eredmények miatt fontolóra vették az Electrolux egyik amerikai üzemének bezárását is, ami 1,2 milliárd svéd koronás költséggel jár.


Ott különösen nagy versenyt támaszt a Whirlpool és a Maytag. Ettől függetlenül a múlt héten a Maytag is a nyeresége 40 százalékos csökkenését jelentette a harmadik negyedről. A termékek kiszállítása az első kilenc hónapban 3 százalékkal nőtt Nyugat-Európában és 8 százalékkal gyarapodott Kelet-Európában.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik