Belföld

30 milliárdos díjbevételt vár az Uniqa Biztosító (az AXA utódja)

A 2003. november 6-a után Uniqa Biztosítóként működő AXA Biztosító 2003-ban csaknem 30 milliárd forint díjbevételre számít. A nyolc tagú magyarországi AXA-csoport többsége november elején felveszi az Uniqa nevet - jelentette be Otthmar Michl, az Uniqa Biztosító Rt. vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

Az Uniqa-csoport hat tagja (a nyugdíj- és az egészségpénztár
nélkül) az idei első háromnegyed évben 1,232 milliárd forint
díjbevételt ért el, ebből a legnagyobb tagvállalat, az Uniqa
Biztosító Rt. adózás előtti profitja meghaladta a 730 millió
forintot. Ez év végével befejeződik az azonos tulajdonosi körhöz tartozó Agrupación Biztosító beolvadása az Uniqa Biztosítóba – jelentette be Otthmar Michl. A cég jogi előírások miatt még legalább 2004 végéig fennmarad, de tényleges tevékenységet jövőre már nem végez.


Az Uniqa-stratégiához igazodva a magyarországi biztosító
társaság is kiemelt szerepet szán az egészségbiztosításoknak. Még ebben az évben egészségbiztosítási termékeket dobnak piacra, s ez év közepétől Millenium Medicina Egészségpénztár néven az Uniqa-csoporthoz tartozik a korábban Más Egészségpénztár névre hallgató kassza. Az osztrák Uniqa – amely egyéként a legnagyobb osztrák biztosító társaság – 49 százalékos részesedésével a legnagyobb betegbiztosító Ausztriában, s a tervekben Magyarországon is erőteljes növekedés szerepel. 


A csoport nyugdíjpénztára, az Uniqa és Egyesült Közszolgálati
Nyugdíjpénztár szeptember végén közel 155 ezer tagot számlált, közülük közel 97 ezren az önkéntes, csaknem 57 ezren pedig a magán nyugdíjpénztárba léptek be. Az önkéntes pénztári tagok vagyona 23,6, a magán pénztári tagoké 12,5 milliárd forintra rúg.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik