Az Unió pezsgőt – amelyet Kamocsay Ákos, a cég főborásza készített – két soproni borból, Chardonnay-ból és Pinot Noir-ból állították össze. Az 1999-es évjáratú Brut pezsgő nem kerül bolti forgalomba. Összesen 4.717 számozott példányt készítettek az italból. Éppen annyit, ahány óra még Magyarország uniós csatlakozásig a sajtótájékoztató időpontjában hátra volt.
Török Imre, a Hiltopp-Neszmély Rt. egyik tulajdonosa az MTI-nek elmondta: a cég a múlt évben mintegy 3 milliárd forintos árbevételt ért el. A társaságnál csaknem 7 millió palack bort állítottak elő. Ebből a mennyiségből 90 százalékot az országhatárokon túlra szállítottak, elsősorban Nagy-Britanniába. Az angol export a kivitel 95 százalékát tette ki. Jelezte, hogy pezsgő-előállítással a társaság nem kíván foglalkozni, ez egyszeri alkalom volt és az uniós csatlakozásra kívántak egy különleges italt készíteni.
Az idei üzleti kilátásokról Török Imre szerint hasonlóak a tavalyihoz. Ezt támasztják alá a társaság első féléves eladásai adatai is. Így az idei év végére előreláthatólag mintegy 6,5 millió palackot értékesítenek, és az árbevételük is 3 milliárd forint körül mozog majd.