Belföld

Tovább terjeszkedik a Citibank Magyarországon

Tizenkettedik magyarországi fiókját nyitotta meg szerdán Kecskeméten a Citibank Rt. A bank a jelek szerint továbbra is komoly pozíciót szeretne elérni a lakossági, valamint a kis és középvállalkozói piacon, annak ellenére, hogy végül is nem adott be ajánlatot a Postabankra.

A Citibank több, mint három évvel ezelőtt váltott stratégiát, és az addig csak nagyvállatok és tehetős magánszemélyek bankjaként ismert hitelintézet nyitott a kis- és közepes vállalkozások irányába, valamint a lakossági üzletág jelentős fejlesztéséről is döntött. 1998-ban megvásárolta az Európai Kereskedelmi Bankot, 2000-ben pedig az ING Bank lakossági, valamint kis és közepes vállalkozói üzletágát. A Citibank sajtóhírek szerint részt vett a múlt hónapban az Erste Bank győzelmével zárult Postabank-pályázat első fordulójában, de végül nem adott be árajánlatot.

A Citibank 2001-ben 6,99, 2002-ben 8,8 milliárd forintos adózott eredménnyel zárt. Mérlegfőösszege 2001 végén megközelítette a 300 milliárd, 2002. december 31-én pedig a 320 milliárd forintot. A bank tőkearányos nyeresége (ROE) 2002 végén 32,72 százalék, eszközarányos nyeresége (ROA) 2,86 százalék volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik