Belföld

Polt szerint Rejtő nem akart a rendőröknek vallani

Rejtő E. Tibor kérte, hogy ne a rendőrség, hanem az ügyészség hallgassa ki - derül ki abból a levélből, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész írt a belügyminiszternek.

A K&H Equitiesnél kirobbant sikkasztási ügyben bűnrészességgel gyanúsított volt bankvezért jelenleg a Nagy Ignác utcai büntetésvégrehajtási intézetben tartják fogva. Kihallgatásának részleteiről egyelőre a rendőrséget sem tájékoztatta az ügyészség – írja az origo.hu internetes újság.

A legfőbb ügyész levele szerint – amelyet az Origóhoz is eljuttatttak – Rejtő ügyvédje múlt kedden, október 7-én panasszal élt a volt bankvezér fogva tartása miatt a Fővárosi Főügyészségnél. Az ügyvéd azt kérte, hogy az ügyészség soron kívül hallgassa meg ügyfelét.

A gyanúsítottat előállították ügyészi meghallgatásra. Polt közlése szerint ekkor a gyanúsított kérte, hogy az ügyész hallgassa ki. A belügyminiszternek küldött levél szerint a kihallgatás délután kettőtől este 10 óra 50 percig tartott. Ezt követően döntött úgy az ügyészség, hogy nem Rejtőt nem szállítják vissza az Aradi utcai rendőrségi fogdába, hanem egy büntetésvégrehajtási intézetben helyezik el.

Polt a keddi levélben emlékeztet arra is, hogy erről a kihallgatásról hétfőn szóban tájékoztatta a belügyminisztert. A legfőbb ügyész közli azt is, hogy a vitatott ügyben az ügyészség olyan intézkedéseket hozott, amelyek az ügyész kizárólagos hatáskörébe tartoznak, és nem befolyásolják a nyomozás menetét. Polt egyúttal emlékezteti Lamperthet a büntetőeljárási törvényre, amely szerint az ügyész rendelkezik a nyomozásról – írja az origo.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik