Belföld

Kaposvárra költözhet a Dámtej

Egyelőre csak mérlegeli a távozás gondolatát Tamásiból Kaposvárra a mintegy száz dolgozót foglalkoztató tejüzem, a Dámtej Kft., a döntést még nem hozta meg a tulajdonos - közölte az MTI érdeklődésére Hajdics József polgármester.

Mint elmondta, a város szeretné megtartani az egyetlen élelmiszeripari céget, de megérti a vállalkozó szempontjait is, ugyanis a tej több mint 90 százalékát Somogy megyéből szállítja, ami évente 30 milliós plusz költséget jelent.

Egyed László, a Dámtej tulajdonosa az MTI-nek azt mondta: a változtatást az európai uniós élelmiszeripari szabvány előírásai sürgetik, ugyanis ezek olyan korszerűsítéseket követelnek meg, amelyek a régi, tamási üzemben nem valósíthatók meg gazdaságosan.

A tamási önkormányzat felajánlott egy telket a régi üzemért cserébe, azonban annak tulajdonjoga nem tisztázott. Olcsóbbnak tűnik egy zöldmezős beruházás, amire Kaposvár ajánlatot tett – tette hozzá azzal, hogy egyelőre a tervezés szakaszában vannak.

A másfél milliárdos árbevételű cég évek óta nyereséggel zárja az évet, fő profilja a különleges sajtok gyártása, amelyek szeletelt formában, védőgázas csomagolásban is kaphatók, valamint a krémvaj és a sajtkrém – közölte a tulajdonos.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik