Belföld

Cadbury – Magyarországon is terjeszkednek

Bár a világméretű fúzió már tavaly lezajlott, a Cadbury Magyarország idén szeptember elsejétől vette át a Halls és Vita C gyógycukorkát fogalmazását az itthoni piacon - tájékoztatta a FigyelőNetet a Cadbury Wedel cég.

Az üdítőket készítő Schweppes és a Cadbury (amely az angol királyi udvar csokoládé-szállítója) fúziójából 1969-ben jött létre egységes vállalat. Ez a cég tavaly vásárolta meg az amerikai Pfizer gyógyszergyártól a Trident rágógumikat, illetve a Halls és a Vita C gyógycukorkát gyártó Adams céget.

Így a Cadbury Schweppes a világ legnagyobb édességgyártója lett a cég közleménye szerint. Méghozzá úgy, hogy a dobogó tetejéről leszorította az amerikai Marsot és a svájci Nestlét, ugyanis a Cadbury Schweppes globális piaci részesedése immár eléri a 9,7 százalékot.

A Cadbury édességek 1998 óta kaphatók MAgyarországon. 2002-ben vált a Cadbury Choclairs a magyar karamellpiacon vezető termékké. 2003 szeptemberétől pedig megkezdték a Halls gyógycukorkák itthoni forgalmazását is. A Cadbury Magyarország jelenleg 35 embernek ad munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik