Belföld

Alkatrészelosztó bázist létesít a Renault Győrben

A Renault mintegy kétmilliárd forintos beruházással a Győr melletti ipari parkban létrehozza közép-kelet-európai alkatrészelosztó bázisát - mondta az MTI-nek Maróthy Miklós, a Renault Hungária Kft. értékesítési igazgatója a Budapesti Autószalonon rendezett tájékoztatón kedden Budapesten.

Maróthy hozzátette: a 2004 októberében megnyíló, 20 ezer négyzetméter alapterületű elosztóbázis látja majd el a térséget Renault, Nissan és Dacia alkatrészekkel, így a Bécs mellett addig működő alkatrészelosztó központ megszűnik.

Maróthy Miklós elmondta azt is, hogy 2003 első kilenc hónapjában 15.500 Renault gépjárművet értékesítettek Magyarországon, ami 17 százalékkal több mint 2002 azonos időszakában. Közölte: tavaly gépjármű-értékesítésből befolyó árbevételük elérte az 50 milliárd forintot, míg az idén 55 milliárd forintra számítanak. Utalt arra, hogy ez évben átadták negyedik saját tulajdonú autószalonjukat és műhelyüket Budapest XVII. kerületében mintegy 750 millió forintos beruházással. Emellett mintegy 150 márkakereskedésen keresztül forgalmazzák autóikat.

Molnár Viktor, a Ford Motor Hungária Kft. ügyvezető igazgatója közölte az autószalon alkalmából tartott sajtótájékoztatón: szeptember végéig 9.333 gépjárművet adtak el Magyarországon és ez 24 százalékkal több mint 2002 azonos időszakában. Utalt arra, hogy csak a szeptemberben 33 százalékkal több autót értékesítettek mint 2002 kilencedik havában, így reményeik szerint a múlt évi 10.560 darabos egész évi értékesítést legalább kétezerrel meghaladják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik