Belföld

A postások is tüntetnek

admin
admin

2003. 10. 09. 16:59

A munkahelyek megőrzéséért, a minőségi munkavégzés feltételeinek megteremtéséért, a Magyar Posta fejlődési pályára állításáért tüntetett a tulajdonos Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. székháza előtt két postás munkavállalói érdekképviselet.

A 40 ezer postai dolgozóból mintegy kétezer főt képviselő Postai Munkavállalók Érdekvédelmi Szakszervezete (Pomész) és a Postai Érdekvédelem ,92 szervezet közös demonstrációján kéréseiket tartalmazó petíciót nyújtott át az ÁPV Rt. képviselőjének.

Tóbiás István, a Pomész elnöke elmondta: sajnálatosnak tartja, hogy a postások többségét reprezentáló négy szakszervezet elhatárolta magát a postai világnapra meghirdetett utcai tüntetéstől.

Hozzátette: ezt azzal indokolták, hogy idő előtti, hangulatkeltő a tüntetés, továbbá a négy szakszervezet szerint a postai világnap 100 éves hagyománya szerint az ünneplésnek van helye, nem a tiltakozásnak. A posta és a szakszervezetek között október 15-én kezdődnek a jövő évi bértárgyalások, ezért is időszerűtlennek tartotta a többi szervezet a csütörtöki tüntetést.

Tóbiás István szerint azonban a postásoknak jelenleg nincs okuk ünnepelni, mivel sokan féltik munkahelyüket, aggódnak további megélhetésük alakulása miatt.

Piski József, a Postai Érdekvédelem ,92 szervezet elnöke kiemelte: a demonstráció célja a felelős döntéshozó vezetők figyelmének felhívása a postai dolgozók helyzetére. Reményét fejezte ki, hogy követeléseik meghallgatásra találnak és hamarosan minden postásnak lesz oka ünnepelni közös eredményeiket és sikereiket. Hozzátette: a két szakszervezet egyebek között követeli a postások bérének felzárkóztatását a nemzetgazdasági átlaghoz, valamint egy bértarifa-rendszer bevezetését.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 28.
Erdei Zsolt világ- és Európa-bajnok ökölvívó Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó szobrának avatásán Budapesten, a Gesztenyés kertben 2017. március 28-án. A szobor Fekete Géza alkotása.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.