Belföld

Olcsóbb az amerikai import

admin
admin

2003. 10. 09. 15:30

Az Egyesült Államokban szeptemberben a várakozásokkal szemben gyorsabban mérséklődtek az importárak: a csökkenés 0,5 százalékos volt az előző havi 0,2 százalékos emelkedés után.

Az importált kőolaj áresése hatott elsősorban a behozatali árakra. A szakértői várakozásokban a behozatali árak 0,3 százalékos szeptemberi esése szerepelt. A kőolajárak 5,2 százalékkal estek, első ízben négy hónap óta.

A kőolajárak figyelmen kívül hagyásával az importárak szeptemberben is 0,2 százalékkal emelkedtek volna. Ez utóbbi abból adódott, hogy a kőolajon kívüli importárak emelkedése az élelmiszerárak 0,6, a nyersanyagok 1,4 százalékos emelkedésében jelentkezett, ezek importár drágulását nem ellensúlyozta a behozott tőkejavak 0,3, illetve az importált autók árának 0,1 százalékos esése. Az import drágulásához hozzájárulhatott a dollár elmúlt hetekben gyorsuló
esése is.

A múlt évben a kőolajon kívüli import ára 0,9 százalékkal nőtt, szemben a megelőző évi 0,9 százalékos eséssel. Szeptemberben az amerikai exportárak 0,4 százalékkal növekedtek, de nem számítva a jelentős mértékben drágult agrárkivitelt, az exportáresés 0,1 százalékos volt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.