Belföld

Korrekcióra számítanak a BÉT-en

Az utóbbi napok óriási emelkedésének korrekciójára számítanak csütörtökön az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők. A BUX csütörtökön 6,75 pontos növekedéssel 9759 ponton nyitott.

Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője úgy véli, előbb-utóbbelindulnak a nyereség realizálások, miután több papír és a BUX is több éves, illetve történelmi csúcsra jutott. Hozzátette: ugyanakkor nem könnyű megmondani, hogy meddig tartanak a külföldiek vásárlásai.

Herkules Zoltán, a Postabank szakértője szintén technikai korrekcióra számít, amihez alapot adhat a külföldi piacok gyengülése is. Ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy egy átmeneti gyengülés után akár már napközben újra fölfelé induljanak az árfolyamok. A BUX szerdán 313,63 pontos emelkedéssel, 9753,05, ponton zárt, a keddi záró értékhez képest ez 3,32 százalékos növekedés.

Szerdán 13 milliárd forintos forgalom mellett a vezető részvények árfolyama emelkedett a magyar értéktőzsdén.

Vegyes nyitás várható Európa vezető tőzsdéin

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok csütörtökön vegyesen nyitnak, a negyedéves jelentések szezonja előtt általában óvatosság jellemzi a piacot. Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsdefő mutatója, az FTSE-100 4-5 pontos nyereséggel, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 5-7 pontos veszteséggel indulhat.

Csütörtök reggel a vezető New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései fölfelé mutattak: a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé (DJIA) 16 pontot nyert, a Nasdaq piac összetett mutatójáé 3,00 pontot nyert.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik