Belföld

A Fidesz nem egyeztetett a hírközlési törvény ügyében

admin
admin

2003. 10. 09. 16:23

A négypártinak tervezett, de a Fidesz távolmaradása miatt végül három párt részvételével megrendezett egyeztetésen a felek támogatták, hogy az új elektronikus hírközlési törvény módosítsa a médiatörvény egyes szakaszát - mondta Kovács Kálmán hírközlési miniszter.

“Annak ellenére, hogy a Fidesz nem vett részt ezen az egyeztetésen, bízom benne, hogy a Fidesz frakció is megszavazza ezt a módosítást, hiszen két évvel ezelőtt épp a Fidesz frakciója nyújtott be ehhez hasonló tartalmú módosítást” – közölte a miniszter.

Kovács Kálmán elmondta: a kábelszolgáltatás és a műsorszórás egyre nagyobb részt vállal a televíziózás mellett az információs társadalom adatkommunikációjában is. Hozzátette: az elmúlt két évben egyértelművé vált, hogy a magyarországi kábelhálózat gyors fejlődése ellenére, a jelenleg még hatályban lévő médiatörvény meggátolja a további bővülést. Elmondta, a médiatörvény szerint egy szolgáltató csak az ország területének egyhatodát fedheti le. “Gyakorlatilag a befektetések ezen a szinten megtorpantak” – tette hozzá.

“Ezért javasoltuk, hogy az elektronikus hírközlési törvény keretében a médiatörvényben lévő egyhatodos szabályt helyezzük hatályon kívül” – közölte. Kifejtette, amíg ezt nem törlik el, a kisebb településekre nem jut el a kábelhálózat.

A miniszter elmondta: “egyúttal azt is lehetővé tennénk, hogy a kábelszolgáltatást végző társaságok más távközlési szolgáltatóban is jelenhessenek meg tulajdonosként”. Ehhez is a parlament kétharmadának támogatása szükséges – tette hozzá.
Megjegyezte, hogy ma már nem az a kérdés, hogy a különböző technológiákat szétválasszák, hanem az a feladat, hogy a fogyasztó szempontjából teremtsenek versenyt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.