Belföld

A Baumag tagjai is visszakérik pénzüket

admin

2003. 10. 09. 10:32

Az ingatlanszövetkezetekkel kapcsolatos botrányok hatására az elmúlt hetekben több mint ezren vették ki a pénzüket a Baumag Szövetkezetből is.

A KPHM és a Vertical Invest ingatlanszövetkezetek becsődölése, majd pedig a Duna-Profitnál indított nyomozások hatására érezhető pánikhangulat uralkodott el a szövetkezeti befektetők körében.

A pénzkivonási hullám az egyik legnagyobb múlttal rendelkező és társainál alacsonyabb hozamot ígérő szövetkezetet, a Baumagot is elérte, amelynek 15 ezerre becsült tagjai közül a Magyar Hírlap értesülései szerint az elmúlt hetekben több mint ezren vették ki pénzüket. A tagokat az sem zavarta, hogy így elestek a remélt hozamtól.

Az események hatására Balázs László, a Baumag Szövetkezet elnöke a Népszabadság október 8-i számában terjedelmes közzétételben igyekezett a tagokat megnyugtatni. Hangsúlyozta: a Baumag nem esik egy kalap alá a fizetésképtelenné vált ingatlanszövetkezetekkel.

Az ingatlanszövetkezetek tevékenységéből és portfóliójuk lekötöttségéből adódóan a tagok esetleges rohama mindazonáltal a Baumagot is nehéz helyzetbe sodorhatja. A közeljövőben összehívandó közgyűlésen arról is dönthetnek, hogy a visszafizetések biztosítása érdekében bizonyos ingatlanjaikat likvidilják.

A FigyelőNet kérdésére a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél megerősítették: nem folytatnak vizsgálatot a szövetkezetnél, és nincsen tudomásuk olyan problémákról, mint amilyenekt a csődbe ment szövetkezeteknél tapasztaltak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.