Belföld

A Baumag tagjai is visszakérik pénzüket

Az ingatlanszövetkezetekkel kapcsolatos botrányok hatására az elmúlt hetekben több mint ezren vették ki a pénzüket a Baumag Szövetkezetből is.

A KPHM és a Vertical Invest ingatlanszövetkezetek becsődölése, majd pedig a Duna-Profitnál indított nyomozások hatására érezhető pánikhangulat uralkodott el a szövetkezeti befektetők körében.

A pénzkivonási hullám az egyik legnagyobb múlttal rendelkező és társainál alacsonyabb hozamot ígérő szövetkezetet, a Baumagot is elérte, amelynek 15 ezerre becsült tagjai közül a Magyar Hírlap értesülései szerint az elmúlt hetekben több mint ezren vették ki pénzüket. A tagokat az sem zavarta, hogy így elestek a remélt hozamtól.

Az események hatására Balázs László, a Baumag Szövetkezet elnöke a Népszabadság október 8-i számában terjedelmes közzétételben igyekezett a tagokat megnyugtatni. Hangsúlyozta: a Baumag nem esik egy kalap alá a fizetésképtelenné vált ingatlanszövetkezetekkel.

Az ingatlanszövetkezetek tevékenységéből és portfóliójuk lekötöttségéből adódóan a tagok esetleges rohama mindazonáltal a Baumagot is nehéz helyzetbe sodorhatja. A közeljövőben összehívandó közgyűlésen arról is dönthetnek, hogy a visszafizetések biztosítása érdekében bizonyos ingatlanjaikat likvidilják.

A FigyelőNet kérdésére a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél megerősítették: nem folytatnak vizsgálatot a szövetkezetnél, és nincsen tudomásuk olyan problémákról, mint amilyenekt a csődbe ment szövetkezeteknél tapasztaltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik