Belföld

Családi erőszak a kollégiumokban is

admin
admin

2003. 10. 02. 07:52

A kollégiumokban, nevelőintézetekben, valamint az ápoló- és szociális otthonokban történő erőszak is a családon belüli erőszak fogalmába kell hogy tartozzon - számol be a Magyar Hírlap a témában tartott országos konferencián elhangzottakról.

Két minisztérium vezetője arra tett javaslatot, hogy a polgármesteri hivatalok “térképezzék fel” a területükön élő veszélyeztetett családokat.

Kormányrendelet formájában december végéig el kell készülnie annak a cselekvési programnak, amely meghatározza a családon belüli erőszakra vonatkozó intézkedési tervet – mondta Gönczöl Katalin, az igazságügyi tárca miniszteri biztosa tegnap.

Az ESZTER (Erőszakos Szexuális Támadást Elszenvedettek Rehabilitációja) Alapítvány kétnapos szakmai konferenciájának zárásaként öt tárca képviselője számolt be arról, hogy milyen konkrét lépéseket képzelnek el a családon belüli erőszak megelőzésére, illetve kezelésére.

A családon belüli erőszak fogalmát ki kell szélesíteni, a kollégiumokban, a nevelőintézetekben, valamint az ápoló- és szociális otthonokban történő erőszak minden formáját ide kell sorolni – értettek egyet a jelenlévők. Gönczöl szerint a korai beavatkozás a legfontosabb, és elfogadhatatlan, hogy az illetékesek gyakran “szakmai szolidaritásból” nem tesznek feljelentést egy-egy konkrét esetben, nem vizsgálják meg az ügyet, nehogy “ártsanak” kollégáiknak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.