Belföld

Kiválasztották a sportminisztérium új helyettes államtitkárait

Nyilvános pályázat útján kiválasztották a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) három új helyettes államtitkárát - közölte az MTI-vel szerdán a tárca sajtófőnöke.

A gyermek- és ifjúságügyi helyettes államtitkári posztot továbbra is Ocsovai Tamás tölti be, a sportügyekért Füleky András, a tárca jelenlegi főosztályvezetője, a kábítószerügyi koordinációért Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet eddigi osztályvezetője felel a jövőben – mondta Szigetvári Viktor.

Közölte: a tárca eddigi helyettes államtitkárai közül Topolánszky Ákos kábítószerügyi helyettes államtitkár is újra megpályázta posztját, Köpf Károly sportügyekért felelős helyettes államtitkár azonban nem indult a megmérettetésen. A gyermek- és ifjúsági ügyekért, valamint a sportért felelős helyettes államtitkárt október 1-ével, a kábítószerügyi koordináció vezetőjét október közepén nevezi ki a miniszter – mondta.

A beadási határidőig, szeptember 15-ig összesen 32 pályázat érkezett, ebből tizenkettő a gyermek- és ifjúságügyi, tíz a kábítószerügyi, és kilenc a sportügyekért felelős helyettes államtitkári posztra. A pályázatok közül egy volt érvénytelen és hét nem felelt meg a követelményeknek – közölte a sajtófőnök.

Az érvényes pályázatokat a minisztérium szakapparátusából álló bizottság tekintette át és hallgatta meg a jelentkezőket. A testület mindhárom posztra két-két pályázót jelölt alkalmassági vizsgálatra, amelyet egy személyzeti tanácsadó cég végzett el. A kiválasztottak közül Benedek András, a tárca közigazgatási államtitkára javasolta a jelöltek kinevezését a miniszternek – mondta Szigetvári Viktor.

A GYISM július végén hirdetett pályázatot a tárca három helyettes államtitkári posztjára. Gyurcsány Ferenc miniszter döntését úgy indokolta: bár elégedett a jelenlegi helyettes államtitkárok munkájával, egészen biztos szeretne lenni abban, hogy a legjobbak dolgoznak a tárcánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik