Belföld

Visszamenőleg is megkapják a társasházak a gázkedvezményt

admin

2003. 09. 30. 15:52

A társasházi fogyasztói közösségek a gázfogyasztás után járó támogatást akkor is megkapják október 1-től visszamenőleg, ha idén október 31-ig a szükséges nyilatkozatot az illetékes gázszolgáltató részére eljuttatják - közölte a gazdasági tárca.

A gázszolgáltató társaságok saját adatbázisuk alapján értesítették a társasházi lakóközösségeket a gázkedvezmény igénybevételének lehetőségéről. Ennek ellenére vannak olyan társasházi közösségek, amelyek még nem nyújtották be a kedvezmény igénybevételére vonatkozó kérelmüket.

Ki minősül társasháznak? 

A rendelet értelmében társasháznak minősülnek a lakásszövetkezeti lakóépületek, és azok az egyéb lakóépületek is, amelyek műszakilag, illetve az ingatlan-nyilvántartásban megosztva, legalább két önálló lakást tartalmaznak. A társasházi fogyasztói közösségek jogosultságának igazolásához a közös képviselőnek, vagy a képviselettel megbízott személynek nyilatkozatot kell adni a gázszolgáltatónak a házban található lakások számáról.

Annak érdekében, hogy e fogyasztóközösségek is október 1-jétől részesülhessenek a kedvezményes gázellátásban, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a gázszolgáltató társaságok megállapodtak abban, hogy a társasházi fogyasztói közösségek a támogatást akkor is megkapják október 1-től visszamenőleg, ha idén október 31-ig a szükséges nyilatkozatot az illetékes gázszolgáltató részére eljuttatják – közölte a gazdasági tárca.

A kedvezményes gázellátás igénybevételéről szóló 50/2003. (VIII. 14.), a GKM-rendelete értelmében azok a társasházi fogyasztói közösségek, ahol a házban lévő lakások hőellátását közös gázkazánról biztosítják, az árkedvezménnyel elszámolható földgázmennyiséget annyiszor vehetik figyelembe, ahány lakás van a házban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.