Belföld

Kihelyezi távközlési tevékenységét az AH

Az Antenna Hungária Rt. (AH) kihelyezi távközlési tevékenységét az Antenna Távközlési Rt.-be - közölte az AH a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján hétfőn.

Az Antenna Hungária közlése szerint az Antenna Távközlési Rt. 2003. szeptemberi cégbírósági bejegyzését követően igazgatósági döntés született az anyavállalat távközlési tevékenységének kiszervezéséről, ezáltal az Antenna Hungária csoport távközlési tevékenysége egy leányvállalatba, az Antenna Távközlési Rt.-be integrálódik. Az igazgatóság döntött arról, hogy 5,177 milliárd forinttal megemelik az Antenna Távközlési Rt. alaptőkéjét és döntött arról is, hogy mely eszközöket apportálják.

A közlemény emlékeztet arra, hogy 2003 júniusában született végleges döntés arról, hogy egyesül az Eurotel Távközlési és Informatikai Rt., az Antetra Professzionális Távközlési Szolgáltató Kft. és az Infotrade Informatikai és Kereskedelmi Kft. A 600 millió forint alaptőkéjű jogutód társaságot, az Antenna Távközlési Rt.-t szeptemberben jegyezték be a Cégbíróságnál.

Az egyesülés a befektetési portfolió profiltisztítása és integrációja, valamint az Antenna Hungária Rt. privatizációjának előkészítése érdekében történt. A folyamat második lépéseként 2003. október 1-jei hatállyal az Antenna Hungária Rt.-n belüli távközlési tevékenység kerül kiszervezésre. A távközlési leányvállalat tevékenységeinek végzéséhez szükséges eszközállomány egyrészt eszközapportok, másrészt értékesítés útján kerül az Antenna Távközlési Rt.-be.

Az átkerülő, összességében 10,73 milliárd forint piaci értékű eszközvagyon az AH azon eszközeiből áll össze, amelyek eddig is vagy az AH-n belüli távközlési ágazat tulajdonában, vagy jelentős hányadban az ágazat használatában voltak. A társaság harmadik negyedéves gyorsjelentésére a kiszervezés az október 1-jei hatály miatt nem lesz hatással. Az értékesítés az Antenna Hungária Rt. 2003-as pénzügyi adataiban az egyéb bevételeknél és egyéb ráfordításoknál fog jelentkezni. Az apportot a rendkívüli bevételeknél és ráfordításoknál mutatják majd ki, amelynek következtében csökkenni fog a tárgyi eszközök állománya, ezzel párhuzamosan viszont megnő a befektetett pénzügyi eszközök állománya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik