Belföld

A Synergon volt Kulcsár első “áldozata”

Ugyanazzal a módszerrel, mint amivel a Pannonplast irányítását megszerezte, Kulcsár és az általa összefogott befektetői kör két éve a Synergonnál is megpróbálta átvenni a hatalmat - írja a Népszabadság.

A Népszabadság információ szerint Kulcsár irányítása alatt a Britton-csoport két éve krimibe illő módon kísérelt meg befolyást szerezni a Synergonban. A fiktív számlázás és Szalóczy Zsolt letartóztatása következtében a mélybe zuhant a Synergon-papírok árfolyama.

Kulcsár ekkor a Pannonplast esetében megismert módszerrel a rendszerintegrátor részvényeinek felvásárlásába kezdett. 2001 április 20-án a K&H Equities VIP listájáról már jó ismert nevek (Monotrade Ltd., Esma Spanyol-M reklámügynökség, Zöldújság Rt, Nyúl Sándor, Mudura Sándor, etc.) nevében Kulcsár részvényvásárlásba kezdett , később pedig valamennyi vevő az álbrókert bízta meg tulajdonosi érdekeinek képviseletével – olvasható Fekete GY. Attila cikkében.

Minden jel szerint, miként a Pannonplastnál, a Synergon tranzakciók hátterében is a Britton-csoport állt. A Synergonban jelentős befolyást szerzett cég leváltotta a cég akkori vezérigazgatóját, és a részvénytársaság felügyelő bizottsági tagjává választotta Kerék Csabát, aki csak nemrégiben mondott le tisztségéről.

A Britton-Kulcsár csoport teljes hatalomátvételét a Synergonban minden bizonnyal a cégvezetők tragikus repülőbalesete akadályozta meg. A lezuhant Cessna-n ült ugyanis Gyúros Tibor, aki állítólag Kulcsár belső kapcsolata volt a cégnél.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik