Belföld

Egységesíti adatszolgáltatási díjait a Vodafone

A brit mobilszolgáltató november 27-től egységes díjazásért fogja kínálni adatszolgáltatásait az összes nyugat-európai hálózatán.

Az új tarifarendszer értelmében, amely vonatkozik mind az üzleti, mind az egyéni felhasználókra, 100 kilobájt adat továbbítása 59 eurócent lesz a 40 centes kapcsolási díjon felül, áll a cég csütörtöki közleményében.

A Vodafone többféle mobil adatcsomagot kínál, amelyek számos hálózati technológián keresztül érhetők el, így HSCSD, WLAN és GPRS segítségével. A cég több mint 30 országban kínál GPRS szolgáltatást, amivel a nagysebességű csomagkapcsolt vezetéknélküli szolgáltatási terület messze legnagyobb szolgáltatójának számít.

Az új díjszabási program keretében a rögzített adatcsomaggal nem ren delkező előfizetők GPRS hívásokat bonyolíthatnak a cég Live! portáljáról 10 kilobájtonként 29 centért. Korábban ez 39 cent volt. A jövőben a Vodafone előfizetőinek nem kell kifizetniük a megabájtonként felszámolt 1,16 eurós díjat a külső hálózatokba történő mobiladat hívások végcsatlakoztatásáért.

Ettől persze mg a szolgáltatás költséges marad – hiszen fizetni kell a helyi szolgáltatónak a hívásért, fizetni kell egy 25 százalékos feldolgozási díjat, és óránként 9 centet a kapcsolatért.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik