Belföld

Kondor tagadja a Népszava vádjait

Kondor Katalin hazugságnak minősítette a Népszava több cikkét és bírósági eljárást helyezett kilátásba. A Népszava csütörtöki száma szerint a rádió jelenlegi elnöke a hetvenes évek közepétől kapcsolatban állt az akkori állambiztonsági szervekkel.

“Az elmúlt napok nagy terjedelmű cikkeinek szinte minden szava hazugság, a Népszavának bíróság előtt kell felelnie minden soráért” – olvasható Kondor Katalin közleményében.


“Kinevezésem óta nemtelen és aljas támadások kereszttüzében állunk. Most, hogy a Magyar Örökség-díjat megkaptuk, jól előkészített akcióba kezdett a pártlap Népszava, a több milliárdos K&H botrány érintettje” – fogalmaz Kondor Katalin.

A Népszava úgy tudja, hogy a rádió jelenlegi elnöke a ’70-es évek közepétől kapcsolatban állt az akkori állambiztonsági szervekkel. Az újság arról ír, hogy Kondor Katalin “az intézményben majd egy évtizeden át szolgálta megbízóit”.

A Magyar Rádió elnöke szerint “a rágalmazó cikkek egyetlen célja a rendzavarás, de a Magyar Rádió, ameddig bírja, töretlen lendülettel végzi kijelölt feladatait”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik