Belföld

Új Mercedes Benz Centrum Pécsen

Átadták az MB-Auto Pécs Kft. mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás révén megvalósult Mercedes-Benz Centrumát szerdán Pécsett; a társaság a fejlesztés költségeit banki hitelből fedezte.

Erdész Ferenc, a kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a létesítmény – ahol a személygépkocsik, haszongépjárművek és buszok értékesítése mellett a márka szervízelési és karbantartási munkáit végzik majd – a Mercedes cégcsoport második legnagyobb bázisa Magyarországon.

A telepen végzik a többi között azoknak az autóbuszoknak a karbantartását is, amelyeket az elmúlt években az önkormányzati tulajdonú Pécsi Közlekedési Rt. vásárolt az MB-Auto Magyarország Kft.-től.

Az 1,1 milliárd forintos beruházás eredményeként a napokban 25 új Mercedes autóbuszt helyeztek üzembe Pécsett és ezzel 58-ra nőtt a pécsi tömegközlekedést szolgáló Mercedes buszok száma.

Erdész Ferenc közlése szerint az idén 800 millió forintos tőkével megalakult MB-Auto Pécs Kft.-ben az MB-Auto Magyarország Kft.-nek 79, a Pécsi Közlekedési Rt.-nek pedig 21 százalékos tulajdonrésze van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik