Belföld

Merényletsorozat Kínában – heten meghaltak

Bevásárlóközpontot, gyorséttermet és kormányépületet ért támadás Kína Vuhan tartományában a hétvégén. A robbantásos merényletekről a rendőrség csak annyit közölt, hogy folynak a vizsgálatok.

Legalább hét ember halálát okozta a hét végén Kínában egy három robbantásból álló támadássorozat. Hétfői sajtóhírek szerint – amelyeket az AFP francia hírügynökség idéz – az ország középső részén fekvő Vuhan tartományi fővárosban szombaton este a francia Carrefour kereskedelmi óráscég egyik bevásárló központját érte támadás. A pokolgép az ottani Fried Chicken gyorsétterem előtt lépett működésbe, és három ember sérülését okozta. A két vállalatot már több alkalommal érte támadás az elmúlt hónapokban.

A nem messze fekvő Jicsangban négy ember halt meg egy robbanószerkezettől, amelyet egy már lángokban álló, oltás alatt lévő kormányépületre dobtak, a Jangce folyón lévő duzzasztógát közelében. Huszonhárom ember megsérült. A merénylő a China Daily című napilap szerint – önmagát is elégette.

Az északi Senhszi tartományban három ember halálát okozta egy robbanószerkezet, amelyet ismeretlenek Paocsiban egy autóból hajítottak ki. A kínai rendőrség egyelőre nem kívánt nyilatkozni a támadásokkal kapcsolatban, csupán annyit közölt, hogy folynak a vizsgálatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik