Belföld

MSZP: az elmúlt öt évre terjedjen ki a brókerügy vizsgálata

Az elmúlt öt évre kiterjedően kell lefolytatni a brókerügy vizsgálatát, a parlamenti vizsgálóbizottság munkája csak így képzelhető el - mondta az MTI-nek pénteken Simon Gábor.

A Fidesz fél attól, hogy a kormányzása alatti időszakban történteket is vizsgálná a bizottság – jelentette ki az MSZP-s képviselő. Leszögezte: a vizsgálóbizottsághoz benyújtott módosító javaslataik nem házszabályellenesek. Hangsúlyozta, az indítványok egyik aláírója Csiha Judit, az Országgyűlés Ügyrendi Bizottságának elnöke.

“Érthető a Fidesz félelme attól, hogy a bizottságnak kormánypárti elnöke legyen, hiszen a testület javaslataink szerint az elmúlt öt évben történteket vizsgálná” – fogalmazott az MSZP-s képviselő, hozzátéve, hogy a testület paritásos alapon jönne létre, az elnöknek is egy szavazata lenne.

Wiener György, a módosító javaslatokat benyújtó szocialista képviselők egyike elmondta: a házszabály szerint a bizottság elnevezéséhez és tárgyához nem lehet módosító indítványokat benyújtani, de javaslataik nem erre irányulnak.

Hangsúlyozta, a bizottság elnevezésében nincs megjelölve, melyik kormány időszakára vonatkozna a vizsgálat. Hozzátette: mivel a brókerügy 2000-ben kezdődött, indokolt, hogy a vizsgálatot az Orbán-kormány időszakára is kiterjesszék. Wiener György elmondta, be lehet nyújtani módosító indítványt arra is, hogy melyik párt adja a vizsgálóbizottság elnökét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik