Belföld

Zászlóbontás Kelet-Európában – Flag-Transtec szövetség

A német informatikai piac meghatározó szereplője, a Transtec AG a kelet-európai régióban Magyarországon építi ki bázisát. Első lépésként stratégiai szövetséget kötött a magyar Flag Rt.-vel.

A németországi informatikai piac egyik meghatározó szereplője, a Transtec AG stratégiai szövetségre lépett az itthon hardver- és szoftver-termékekkel kereskedő, illetve azokat üzemeltető Flag Rt.-vel. Ennek nyomán a

 Ács taktikai veresége

A sajtótájékoztatóval párhuzamosan Ács Péter (junior világbajnok, az ezüstérmes magyar olimpiai csapat tagja) összemérte tudását a Transtec egyik szerverén futó sakkprogrammal, ám a „schnell-partiban” időzavarba került és kénytelen volt feladni a küzdelmet. Mint mondta, hiába tett szert a mérkőzés derekán stratégiai előnyre, a végjáték taktikai csatájában a gép jobbnak bizonyult.  

Transtec által épített minőségi hardverek, illetve a cég palettáján szereplő termékek és szolgáltatások magyarországi forgalmazására a Flag kapott jogot.


„A kelet-európai régióban Magyarországon építik ki bázisát a Transtec AG” – hangsúlyozta a német cég üzletfejlesztési igazgatója, Rajkay Mátyás. Mint mondta, a magyar piac folyamatos fejlődése, és a közeli EU-csatlakozást követően kialakuló egyszerűsített elszámolás kiemelt szerepet játszottak abban, hogy a Transtec kelet-közép-európai terjeszkedése részeként elsőként Magyarországon keresett üzleti partnert. 


 A német Transtec

Az 1980-ban alakult Transtec AG a német piacon a hatodik, Európában pedig a kilencedik

Zászlóbontás Kelet-Európában – Flag-Transtec szövetség 1helyet mondhatja magáénak az értékesített szerverek száma alapján kialakított toplistán. A német tőzsdén 1998 óta jegyzett Transtec AG ügyfelei több ezer konfiguráció közül választhatnak, 12 ezer eddigi megrendelőjük számára több mint 45 ezer szervert és egyéb IT-eszközt szállítottak.


Az internetes értékesítés felfuttatását tervezik


Rajkay úgy vélte, az a tény, hogy ehhez értékesítési partnernek a szerver- és storage-piacon 1990 óta eredményesen szereplő Flaget választották, növeli esélyeiket stratégiai terveik megvalósításában. Reményét fejezte ki, hogy az internetes értékesítést már a jövő év elején bevezethetik Magyarországon, ezen a téren ugyanis komoly tapasztalatokra tettek szert Németországban. Dieter Weisshaar, a Transtec AG elnök-vezérigazgatója a cég filozófiájáról szólva elmondta: meggyőződésük, hogy termékeikkel ígéretes alternatívát kínálnak a magyarországi IT-piacon, és ismét bebizonyíthatják, hogy a „német minőség” a szervergyártás területén is megfelel a legmagasabb elvárásoknak.


Az üzletfejlesztési igazgató szerint a Flaggel való együttműködés nemcsak a kereskedelem területén ígéretes. A magyar cég ugyanis a support jellegű szolgáltatásokban is elsőrangú partner lehet, hiszen országos hálózata garantálja, hogy a Transtec eszközeinek üzemeltetői négy órán belüli kiszállást garantáló szerviz- és support szolgáltatásokat kapjanak.


 A magyar Flag

A magyar tulajdonú Flag Informatikai Rt. jogelődjét öt magánszemély hozta létre egymillió forint törzstőkével 1990-ben, az alapítók célja egy számítástechnikai szerviztevékenységgel foglalkozó

Zászlóbontás Kelet-Európában – Flag-Transtec szövetség 2vállalat létrehozása volt. 1992-től a szervizmunkák elvégzése mellett hardverek és szoftverek értékesítésével bővült a cég palettája, eközben fokozatosan növelte részesedését a hazai piacon. 1995 végén a tulajdonosok száma tízre emelkedett, s a cég (40 millió forint törzstőkével) átalakult Flag Informatikai Rt.-vé, az azóta eltelt években folyamatosan erősödve a hazai piac egyik legjelentősebb rendszerintegrátorává fejlődött.  

Flag: európai jövőkép


Kasos Mihály, a Flag vezérigazgatója elmondta, hogy 34 munkatársat foglalkoztató cégük az elmúlt évtizedben folyamatosan növelte árbevételét –  még a tavalyi nehéz esztendőben is. A 2002-es évben 650 ügyfélnek leszállított 950 szerverrel 1,7 milliárd forintos árbevételre tettek szert. Mint megtudtuk, a cég árbevételének háromnegyede származik a kereskedelemből, ám ez a tevékenységük nem lehetne ilyen sikeres, ha az árbevétel negyedét adó szerviz- és üzemeltetési szolgáltatásuk nem működne megbízhatóan.


A Flag erősségei közül a kimagaslóan képzett szakembergárdát, a társaság motiváltságát és rugalmasságát emelte ki a vezérigazgató. A Flag jövőképéről szólva elmondta: 2006-ban a 20 legnagyobb magyarországi informatikai cég egyikeként, s az európai uniós piac magabiztos szereplőjeként szeretné aposztrofálni a társaságot.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik