Belföld

Csökkenti flottáját a Lufthansa Cargo

A légi szállítás nehéz konjunkturális helyzete miatt csökkenti flottáját a Lufthansa Cargo, a világ legnagyobb légi szállítója.

A cég csütörtöki bejelentése szerint megválik flottájának egy részétől, a Lufthansa leánycége nyolc Boeing 747-es gépét adja el. Ellentételezésül öt kisebb MD-11-es használt gépet vásárol a cég. Az eladásokat jövőre hajtják végre, a vásárolt gépeket pedig 2005-től állítják üzembe.

A Lufthansa Cargónak így egységes, 19 MD-11-esből álló flottája alakul ki. Az MD-11-esek a Boeing 747-eseknél kisebb kapacitásúak. A Lufthansa Cargo tavaly 2,3 milliárd eurós forgalmat ért el, de saját flottája mellett anyacége, a Lufthansa utasszállító gépeinek szállítókapacitását is használja.

Augusztusban a Lufthansa Cargo által szállított teher- és postai szállítmányok súlyban számolva 5,2 százalékkal, 124 ezer tonnára csökkentek az egy évvel korábbihoz képest.

A Lufthansa csütörtökön délután két óra felé 2,11 százalékos növekedéssel 12,61 eurón állt a frankfurti értéktőzsdén, 12,35 eurós előző zárás után. A részvények idei csúcsa 13,12 euró, mélypontja 6,80 euró volt, az év eleje óta 43,62 százalékot nyertek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik