Belföld

Meghosszabított bejelentkezés az ELTE Társadalomtudományi Karán

A jövő hét elejéig még beiratkozhatnak az ELTE Társadalomtudományi Karának politikaelmélet szakos hallgatói az intézménybe - közölte Józsa György, a dékáni hivatal vezetője az MTI érdeklődésére szerdán.

A beiratkozás meghosszabbításáról Rudas Tamás, a kar dékánja és a hallgatók képviselői kedden egyeztettek. Az időpont kitolására azért volt szükség, mert a hallgatók közül többen sérelmezték, hogy idén ősztől fizetniük kell a bölcsészettudományi karról az újonnan alakult társadalomtudományi karra kerülő képzésért, s erről nem tájékoztatta őket időben az egyetem. Az intézmény ezért a “B” szakosként képzésért eddig nem kért pénzt a hallgatóktól, most azonban az egyetem anyagi helyzete miatt ettől nem tud eltekinteni.

Józsa György elmondta: a beiratkozás meghosszabbítása mintegy 20-30 hallgatót érinthet. Azoknak a hallgatóknak, akiknek 65 ezer forintot kell fizetniük egy félévre, a beiratozáskor a költségtérítés 20 százalékát kell befizetniük. Remény van ugyanakkor arra, hogy a költségtérítés 80 százalékát kompenzálni tudja az egyetem, s visszatéríti a hallgatóknak – tette hozzá a hivatalvezető. A kar dékánja korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a kompenzáció módja még nem tisztázott, lehetőségként a hallgatói normatíva átcsoportosítása merült fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik