Belföld

A legeredményesebb borászat a Hilltop Neszmély Rt.

A XXVIII. Országos Borversenyen a legeredményesebb borászat vándordíját a Hilltop Neszmély Rt. nyerte el a versenyek történetében immár másodízben.

Török Imre, a Hilltop Neszmély Rt. egyik tulajdonosa csütörtökön az MTI-nek elmondta: a társaság öt arany és hat ezüstérmet nyert a bírálók ítélete alapján az idei országos borversenyen. Az érempontokat tekintve pedig a legeredményesebb borászatnak bizonyult a XXVIII. országos bormustrán.

A Hilltop Neszmély Rt. árbevétele a múlt évben mintegy 3 milliárd forint volt. A társaságnál csaknem 7 millió palack bort állítottak elő. Ebből a mennyiségből 90 százalékot az országhatárokon túlra szállítottak, elsősorban Nagy-Britanniába. Az angol export a kivitel 95 százalékát tette ki.

Az idei kilátásokról Török Imre úgy fogalmazott, hogy azok hasonlóak a tavalyihoz, ezt támasztják alá a társaság első féléves eladási adatai is. Így az idei év végére előreláthatólag mintegy 6,5 millió palackot értékesítenek majd és az árbevétel is 3 milliárd forint körül mozog majd.

A társaság társtulajdonosa jelezte ugyanakkor, hogy az árbevétel nagymértékben függ a forint-font árfolyam alakulásától. Azaz – fogalmazott Török Imre – az esetlegesen erős forint jelentősen ronthatja a társaság árbevételi kilátásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik