Belföld

Hárommillió forint kártérítést fizet a Blikk a debreceni polgármesternek

Minden korábbinál nagyobb összeget, hárommillió forintot ítélt meg jó hírnév és emberi méltóság megsértése miatt a Fővárosi Bíróság csütörtökön Kósa Lajosnak a Blikk című napilap elleni kártérítési perében - tájékoztatta az MTI-t a döntés után Mancsiczky László, a fideszes politikus jogi képviselője.

Korábban Debrecen fideszes polgármestere már sajtó-helyreigazítási pert is nyert a Blikk ellen, amely az akkori ítélet szerint valótlanul állította 2002. február 8-i számában, hogy Kósa Lajost szolgálati Audijában egy örömlánnyal tetten érték.

Ugyancsak valótlanul állította a Blikk, hogy Kósa Lajos prostituáltak szolgáltatásainak igénybevételéért pénzt adott, illetve ígért, valamint azt, hogy közszeméremsértés miatt feljelentés érkezett a hatóságokhoz Kósa Lajos ellen, miután félreérthetetlen helyzetben tetten érték.

Mancsiczky László tájékoztatása szerint a sajtó-helyreigazítási per megnyerése után kezdeményezett kártérítési eljárást Kósa Lajos jó hírnév és emberi méltóság megsértése címén, s 12 millió forint kártérítési összeget kért.

“A bíróság ebből 3 millió forintot ítélt meg, amely precedens értékű, ugyanis másfélszer akkora összeg, mint amennyit ilyen címen bíróság eddig megítélt” – mondta a jogi képviselő.

Hozzátette azt is, hogy a Fővárosi Bíróság csütörtöki elsőfokú ítéletében megállapította, hogy a Blikk című napilap írásával megsértette Kósa Lajos jó hírnevét és emberi méltóságát, s a megítélt kártérítési összegen túlmenően, eltiltotta a Blikket az ilyen cselekedettől.

“Ha kézhez kaptuk az ítéletet, akkor napilapunk jogászai kialakítják álláspontjukat, és ha szükséges, megteszik a megfelelő jogi lépéseket” – mondta el az MTI megkeresésére Pallagi Ferenc, a Blikk főszerkesztője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik