Belföld

OTP-DSK: az utolsó engedély is megvan

Az OTP Bank csütörtökön a Bolgár Nemzeti Bank engedélyét is megkapta a DSK Bank megvásárlására. A tranzakció a közeljövőben lezárulhat.

Az OTP Bank csütörtökön megkapta a Bolgár Nemzeti Bank (BNB) hivatalos írásos értesítését arról, hogy a bolgár bankfelügyelet engedélyezte a DSK Bank 100 százalékos, állami tulajdonban lévő részvény-csomagjának megvásárlását – tájékoztatta az OTP közleményben az MTI-t csütörtökön. A közlemény szerint a döntés az átvételt követő 14. napon lép hatályba.

Az OTP közleménye emlékeztet arra, hogy a legnagyobb bolgár lakossági bank részvény-adásvételi szerződését 2003. május 20-án írták alá a Bolgár Bankkonszolidációs Társaság és az OTP Bank képviselői. Ezt követően a magyarországi bankszektor legnagyobb hitelintézete átutalta a 311,1 millió eurós vételár 10 százalékát.

A bolgár jegybank engedélyével együtt az OTP Bank birtokában lesz az ügylet lezárásához szükséges összes hatósági jóváhagyás, ugyanis a PSZÁF, a magyar Gazdasági Versenyhivatal, valamint a bolgár Gazdasági Versenyhivatal engedélyét már korábban megkapta.

“A BNB-engedély hatályba lépését követően, együttműködésben a bolgár állam képviseletében eljáró Bolgár Bankkonszolidációs Társasággal a közeljövőben sor kerül a tranzakció teljes lezárására, a vételár fennmaradó 90 százalékának (279,99 millió euró) átutalására, valamint a bankrészvények transzferálására” – áll a közleményben.

Ajánlott videó