Belföld

A romániai üdülés csábító az amerikaiak számára

Az amerikai utazási irodák Romániát a második helyre teszik az „új" európai úti célok rangsorában, melyeknek nagy esélyük van arra, hogy népszerűekké váljanak a turisták között, áll az American Express cég és a Travel&Leisure folyóirat megrendelésére készült tanulmányban, melyet a Mediafax román hírügynökség idéz.

A „Next Great European Destinations” című felmérést a Beta Research tanácsadó cég készítette, mely ezer luxusutazásra és egzotikus úti célokra szakosodott amerikai utazási ügynököt kérdezett meg. A tanulmányban részvevők 14 százaléka Romániát az első helyen említette, a legvonzóbb „új” európai úti célok között. Horvátországot a megkérdezettek 34 százaléka választotta, míg a harmadik helyen Észtország volt 13 szavazattal.

„Romániának az ’új’ európai úti célok rangsorának élén való szerepeltetése nem lep meg bennünket. Igaz, kaptunk jelzéseket egyes hazai határrendészek, vámosok, taxisofőrök, pincérek vagy recepciósok nem megfelelő viselkedéséről, de a hazánkba látogató amerikaiak általános véleménye Románia idegenforgalmi lehetőségeit illetően rendkívül jó” – jelentette ki Simion Alb, Románia New York-i Országos Idegenforgalmi Irodájának igazgatója a Ziua című bukaresti lap tudósítása szerint.

Forrás: Eurocom Kft./Romániai Sajtófigyelő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik