Belföld

Megvannak a GVH új elnökhelyettesei

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága egyhangúlag támogatta Nagy Márta és Tóth Tihamér kinevezését a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökhelyettesi posztjára szerdán.

Az elnökhelyettes-jelöltek a magyar versenyszabályozás EU-ba történő zökkenőmentes beépülését, illetve a várhatóan megszaporodó fúziós engedélyezési eljárások felgyorsítását nevezték legfontosabb feladatuknak. Nagy Zoltán, a GVH elnöke közölte: Medgyessy Péter miniszterelnök már elfogadta az elnökhelyettesek jelölését, és kinevezésük várhatóan két héten belül megtörténik.

A jogász végzettségű Tóth Tihamér 1997 óta dolgozik a versenyhivatalban, két éve tagja a versenytanácsnak és kinevezése után egyúttal a GVH versenytanácsának elnöke is lesz, mivel e poszt a korábbi elnök, Berke Barna 2002. decemberi lemondása után betöltetlen volt.

A közgazdász végzettségű Nagy Márta a GVH 1991-es megalakulásakor a versenypolitikai iroda vezetője volt, majd 1997. június 1-jétől 2003. május 31-ig a GVH elnökhelyetteseként, a vizsgálók és a közigazgatási egyeztetés irányítójaként dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik