Belföld

Négy magyar-orosz egyezményt hoztak tető alá

Négy egyezményt írtak alá Mihail Kaszjanov orosz miniszterelnök budapesti látogatásának keretében, hétfőn az Országházban. Az eseményen részt vett Medgyessy Péter és az orosz kormányfő.

A ceremónián elsőként a két szakminisztériumnak a hírközlés és az információs technológiák terén való együttműködéséről szóló megállapodást írta alá Leonyid Rejman orosz és Kovács Kálmán magyar informatikai és hírközlési miniszter.

A Magyar Köztársaság és az Oroszországi Föderáció oktatási minisztériumai közötti, a 2003-2005-ös időszakra vonatkozó együttműködésről szóló jegyzőkönyvet a két miniszter, Vlagyimir Filippov és Magyar Bálint látta el kézjegyével.


Együttműködési megállapodást kötött a két igazságügyi tárca is. Az erről szóló dokumentumot is a miniszterek, Jurij Csajka és Bárándy Péter írta alá.


A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, illetve az orosz Építési és Lakásügyi Állami Bizottság közötti együttműködésről szóló memorandumot Nyikolaj Kosman, az állambizottság elnöke és Pongorné Csákvári Marianna, a gazdasági tárca helyettes államtitkára írta alá.

Medgyessy Péter miniszterelnök 2002. december 18-20-i moszkvai látogatása során szintén négy megállapodást írtak alá a haditechnikai, az idegenforgalmi, a környezetvédelmi és a légügyi együttműködésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik