Belföld

MTV: kidobják a drága műsorokat

Több műsor szerződésének meghosszabbítását utasította el az MTV kuratóriumának elnöksége, mert túlságosan magasnak találta a megrendelt produkciókért fizetett összeget – írja a Népszabadság. Új műsorral jelentkezik a miniszterelnök nevelt lánya, és tárgyalásokat folytatnak Juszt Lászlóval is.

Az MTV kuratóriumi elnökségének döntése érinti az MTV legdrágább produkcióját, az adásonként 12,4 millió forintba kerülő Új szeszélyes évszakokat is. Ez a múlt héten a köztévé negyedik legnépszerűbb műsora volt, 950 ezren látták. A kabarét a Szféra Tv gyártja, másik három (Kató néni kabaréja, Szatelit, Dili-buli) alkotással együtt. A szerződés a nyáron lejárt, a tévékuratórium elnöksége pedig csak radikális költségcsökkentés után hajlandó azt meghosszabbítani. Oltványi Tamás, a Szféra társtulajdonosa szerint 18-án újratárgyalják a megállapodást, és megegyeznek a tévével. A másik visszadobott szerződéstervezet a hétköznaponként jelentkező Navigátor című műsoré. A 20 perces alkotások darabjáért 800 ezer forintot fizet az MTV.

A MTV elnöke a hír-, a kulturális és a szórakoztató területekre jutó kiadások radikális csökkentését írta elő. Emiatt több tervezett műsor nem indulhat el, de egyelőre nem lehet tudni, hogy mi kerül képernyőre.

A lap úgy tudja, új produkcióval jelentkezik Tornóczky Anita. A miniszterelnök nevelt lánya most dokumentum műfajban próbálja ki magát. Egyelőre egy, a tévé belső gyártásában készülő riportról van szó, amely egy női börtönben készült. Ha ennek fogadtatása kedvező lesz, havonta egyszer lesz látható a képernyőn a Tornóczky-műsor.

Szintén tárgyalások folynak Juszt Lászlóval egy új produkcióról. Vadas Mihály, a szórakoztató főosztály vezetője a tervekről annyit mondott: több műsorról is egyeztetnek, de az új struktúra véglegesítéséig ezekről nem tud konkrétumokat mondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik