Belföld

Tanulóbiztosítás – kiírták az újabb tendert

Új pályázatot írt ki a Pénzügyminisztérium az ingyenes gyerekbiztosításról. Az ajánlatokat csütörtök reggelig kell benyújtaniuk a biztosítótársaságoknak.

Még a héten döntést kíván hozni a Pénzügyminisztérium a gyerekek ingyenes balesetbiztosításának ügyében. A FigyelőNet információja szerint a hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás pályázati feltételeit péntek délután juttatták el a biztosítótársaságokhoz. A pályázat beadási határideje szeptember 11.

Mint ismeretes, az augusztus utolsó napjaira tervezett szerződéskötés azért nem jött létre, mert a tendert akkor érvénytelennek nyilvánította a PM. A Posta Biztosító, a Signal és az Európa Biztosítók alkotta konzorcium „nem teljesített minden alkalmassági kritériumot”, a Generali-Providencia Biztosító vezette másik konzorcium ajánlatában foglalt ár pedig aránytalanul magas volt. A konzorcium további tagjai: az Allianz Hungária, az ÁB-Aegon, az OTP-Garancia és az AXA biztosítók.

A Generali-Providencia illetékesétől megtudtuk: a mostani pályázat feltételei nem sokban térnek el az előzőétől, ám, hogy az ő ajánlatuk mennyiben lesz más az eddigitől, még nem tudják. A pénzügyi tárca mindenesetre már a héten győztest szeretne hirdetni, és a szerződést oly módon szeretnék megkötni, hogy az a szeptember 1-je óta eltelt időszakot is felölelje, vagyis az ez idő alatt bekövetkezett baleseteket is megtérítsék utólag a biztosítók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik