Belföld

Népszabadság: már nem akarják az MSZP-ben Gyurcsány és László távozását

A hitetlenkedő és keserű frakció a kétnapos tapolcai ülés végére elszánt és tettre kész lett, a veszélyérzet összerázta a csapatot – szocialista körökben így értékelik az MSZP képviselőcsoportjának hét végi tanácskozásán történteket. A népszerűség csökkenése, a Pénzügyminisztérium kommunikációs baklövéssorozata és a sajtóban megjelenő morális ügyek miatt zavarodott pártban – a vélemények olykor igen heves ütköztetése után – egyelőre béke alakult ki.

A jelek szerint már nem igénylik László Csaba pénzügy- és Gyurcsány Ferenc sportminiszter leváltását, és a képviselők többsége egyetértett abban, hogy ártalmas, ha a párt belső fórumaira tartozó vitákat a nyilvánosság elé viszik. Horn Gyula volt miniszterelnök azonban ismét kimondott valamit, amit sokan gondolnak: szét kell választani a kormányzati és a pártfunkciókat, ezért Kovács László pártelnöknek távoznia kellene egy előre hozott tisztújító kongreszszuson.


A Népszava szerint Gyurcsány távozását valóban nem kívánja immár az MSZP, s a közhangulat megváltozásában Horn Gyulának volt nagy szerepe. László Csabát azonban a Népszava szerint továbbra is bírálják az MSZP frakció tagjai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik