Belföld

Napi három Malév járat Zágrábba

A Malév - a megnövekedett piaci igényekre való tekintettel - szeptember 8-tól napi kettőről háromra emeli a Zágráb-Budapest járatok számát. A magyar nemzeti légitársaság sikerét jelzi, hogy - a jelenlegi zágrábi, és a korábbi spliti járat bővítésével - ma már komoly légiipari szereplőnek számít Horvátországban.

A Malév, jelentős üzleti sikereket könyvelhet el Horvátországban, ahol légiforgalmi részesedését tekintve immár a harmadik helyet foglalja el, miközben járatai iránt a magyar piacon is folyamatosan növekszik a kereslet. A Budapest és Zágráb között közlekedő járatokon ma már közel ötven százalékot tesz ki az üzleti utasok száma.

A magyar nemzeti légitársaság jelenleg heti 12 járatot üzemeltet Zágrábba, ahová Saab-340-es, lízingelt gépekkel közlekedik. A reggel és este üzemelő járatok, ferihegyi átszállással, kitűnő csatlakozási lehetőséget biztosítanak a Malév kelet-európai, illetve közel-keleti célállomásaira.
Tekintettel a megnövekedett piaci igényekre, szeptember 8-tól a Malév munkanapokon, napi háromra emeli zágrábi járatainak számát.

A harmadik járatot a Malév Express Bombardier gépei teljesítik. A Budapestről 13.50-kor induló, Zágrábba 14.40-kor érkező, illetve a horvát fővárosból 15.55-kor visszainduló, Ferihegyen 16.40-kor landoló járat újabb, kiváló csatlakozási lehetőségeket kínál. A Horvátországból érkező utasok Budapest érintésével, rövid csatlakozási idővel, Nyugat-Európa, Skandinávia Malév által üzemeltetett járatainak célállomásaira juthatnak el.

Az idén májusban indított spliti járat üzemelésének eredményességét mutatja, hogy a heti négy járatot, a komoly érdeklődésre való tekintettel, a Malév, a nyári időszakban heti ötre emelte. Mindeközben a legforgalmasabb napokon, a hagyományosan üzemelő, kisebb Bombardier gépek helyett, a nagyobb befogadóképességű Boeingek közlekednek a horvát tengerparti városba. A keresletet jól mutatja, a közel 80 százalékos járattöltés, valamint az, hogy a spliti járat októbertől sem kerül ki a nemzeti légitársaság menetrendjéből. A téli menetrendben heti négy járat üzemel Budapest és Split között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik