Belföld

Üzlet&Siker – lendületesen fejlődő cégek

Az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása 2002. címmel elismert cégek közül azoknak a stratégiáját mutatja be a lap, amelyek legdinamikusabban tudták növelni árbevételüket.



Pályázat 2003-ban is 

Idén is meghirdetik az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása pályázatot, amelyre tavalyi pályázókat és újakat is várnak. A minősített cégeket november elején az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása 2003. díjátadó gálán az esemény rangjához méltó helyszínen ünneplik meg.

10 előny, amiért megéri pályázni:

1. Elismerést szerezhet vállalata számára anélkül, hogy a nagyok közé tartozna, vagy kiemelten nyereséges ágazatban tevékenykedne.
2. Szektora és méretkategóriá- ja legjobbjaként elnyerheti a különdíjak egyikét.
3. Igénybe veheti az Üzlet&Siker 12 támogató partnere – az Axelero, a Citibank, az E.ON, a Generali, a Matáv, a Microsoft, az Opten, a Peugeot, az SAP, a Shell, a Synergon, és a Westel – által felajánlott testreszabott szolgáltatási csomagot, amellyel növelheti versenyképességét.
4. Vállalkozását bemutatjuk magazinunkban: elmondhatja sikereit, eredményeit, stratégiáját.
5. Benne lehet a magazin decemberi mellékletében, amely bemutatja a minősítést elnyert vállalkozásokat, azok stratégiáját, ágazati jellemzőit és vezetőit.
6. Vendégül látjuk a díjátadó gálán, ahol munkatársaival, családjával együtt ünnepelheti vállalkozása sikerét.
7. Részesévé válik az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása klubnak, amelyben többek között kapcsolatot teremthet a többi minősített vállalkozással.
8. Kiemelkedhet versenytársai közül: az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása 2003. címet és az ezzel járó oklevelet feltüntetheti hivatalos levelezésében, partneri kapcsolataiban.
9. Csak olyan adatokat kérünk, amelyek nyilvánosak és csak olyan kérdéseket teszünk fel, amelyekre szívesen válaszol.
10. A pályázatokat a cégek méretkategóriája és ágazati jellegzetességei szerint értékeljük, így minden pályázónak jók az esélyei.
+1 Megmérettetés, amellyel csak nyerhet.  

Kollégái legnagyobb meglepetésére nem tette át székhelyét a szép új szalonba, maradt a régi irodában Gablini Gábor, az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása 2002. pályázat egyik nyertese. Miután mindkét helyszínt láttam, nem értettem a döntését, de ő hamar kész volt a meggyőző indoklással: „A régi szalon termelte meg azt a pénzt, amiből az újat felépíthettük. Éreztetni akarom munkatársaimmal, hogy nagyra értékelem a munkájukat, és ezt ezzel a döntéssel is ki akarom fejezni. Az új szalon meg nélkülem is önmagáért beszél.” Elfogadtam az érvelést, miközben láttam rajta a lelkesedést, hogy örül annak, amit csinál, szereti a szakmáját, élvezi a vállalkozói létet, a tulajdonosi és ügyvezetői felelősséget és munkát. Nyilván nem mindenki van ezzel ugyanígy. A minősített cégek közül is többen vannak, akik inkább azért lettek vállalkozóvá, mert nem volt más választásuk.

Vaski János cége igazi családi vállalkozás, amely egy hajdani állami vállalat romjain épült újjá, és most egészen új utakat keres a többlábon állás, a talpon maradás érdekében. Sikerrel, hiszen az Üzlet&Siker minősítés rendszerben magas pontszámmal díjaztuk, hogy árbevételi kategóriát tudtak ugrani a vizsgált hároméves periódus alatt és az 500–1000 millió forint közötti árbevételű cégek közé kerültek.

A víziszárnyas továbbfeldolgozással foglalkozó Príma Enten Kft.-t a piac igénye hozta létre, a gyors növekedésbe – amelynek eredményeként a 300 milliós cég milliárdos árbevételűre duzzadt – azonban vezetője, Vaski János belefáradt az elmúlt négy évben. A Bundy Kft. angol tulajdonosai a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező Czibere Ernőt ügyvezető igazgatónak szerződtették a céghez és eredményes munkáját, amelynek köszönhetően árbevételüket megháromszorozták és 2001-ben 3 milliárd forintra emelték, többek között vezetői függetlenséggel hálálják meg.

Forrás: Üzlet&Siker

Ajánlott videó

Olvasói sztorik