Belföld

Megszületett a megállapodás adóügyben

Mégis csökkennek a személyi jövedelemadó kulcsai 2004-ben, ahogy azt a honatyák a tavalyi évben törvénybe iktatták.

Megszületett a megállapodás az adócsökkentés ügyében – jelentette be Medgyessy Péter miniszterelnök, Kovács László, az MSZP és Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke pénteken Tapolcán.


Az MSZP-frakció tapolcai ülésén bejelentettek szerint jövőre 25 százalékos marad az általános forgalmi adó (áfa) kulcsa, szemben a tervezett 23 százalékos kulccsal, emelkedik a

jövedéki- és a játékadó, kiterjesztik az eva-kört, és a költségvetési intézményeknél 40 milliárd forintos megtakarítást hajtanak végre – mondta Medgyessy Péter az MSZP-frakció pénteki ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

“Ez egészében véve kiteszi azt az összeget, ami ellentételezi a személyi jövedelemadó csökkentésének hatását” – mondta a kormányfő.

Kovács László szavai szerint az adóügyben kötött megállapodás megfelel az MSZP ama törekvésének, hogy ne emelkedjen a 2004-es költségvetés hiánya, és ne sérüljön az igazságos közteherviselés.

Kuncze Gábor üdvözölte a megállapodást, ami véleménye szerint stabilizálja a gazdaságot és megalapozza a fenntartható fejlődést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik