Belföld

Decemberig kifizetik a kismama-pótlékot

Év végéig kifizeti a kincstár az érintett kismamáknak azt a jövedelempótlékot, amelyről a Legfelsőbb Bíróság döntött korábban. A kabinet ugyanis tegnap elfogadta a pótlékok adómentességéről szóló törvényjavaslatot, ezt a parlament a jövő héten kezdődő őszi ülésszakon el is tudja fogadni. A pótlékot - amelynek összege havi 6700 forint - azok kaphatják meg, akik 2000. január 1-je és 2002. március 7-e között voltak gyesen.

A pótlék kifizetése 33,6 milliárd forintjába kerül a költségvetésnek – jelentette be Gál J. Zoltán kormányszóvivő. Az intézkedés közel negyedmillió kismamát érint.

A Magyar Hírlap úgy tudja, tegnap egyeztetett a kormányülés után László Csaba pénzügy- és Csillag István gazdasági miniszter az adócsökkentés lehetséges forrásairól. Bár a miniszterelnök, illetve az SZDSZ és az MSZP elnökének részvételével tegnapra szervezett tárgyalás “időtorlódás miatt” elmaradt, jövő hét elején megszülethet a döntés a személyi jövedelemadó csökkentésével kieső bevételek forrásairól, azok pótlásáról. A kormányszóvivő szerint a legfőbb forrás a takarékosság lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik