Belföld

A munkaügyi tárca aktívan követi a kapuvári Ringa gyár sorsát

A munkaügyi tárca jelen van minden egyeztetésen és folyamatosan figyelemmel kíséri a kapuvári sertésfeldolgozó üzemmel kapcsolatos történéseket - mondta el Csizmár Gábor, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium államtitkára az MTI-nek szerdán.

“Minden változatra fel vagyunk készülve, bár természetesen a legjobb megoldás az lenne, ha a cég tovább működne és így a dolgozók mindegyike megtarthatná munkahelyét” – mondta az államtitkár.

Ugyanakkor közölte azt is, hogy amennyiben munkahelyek szűnnének meg a kapuvári üzemben, a foglalkoztatási tárcának kész tervei vannak. Csaknem ezer munkahelyet tud felajánlani a munkaügyi központ Kapuváron, illetve a környéken. A településen kívüli munkahelyek esetében a foglalkoztatási tárca az utaztatást is képes megoldani.

Bár az országos átlagnál a megye foglalkoztatási helyzete jobb, a Ringa bezárása jelentős foglalkozatási feszültségeket okozhatna Kapuváron, ennek megelőzésére teljesen felkészült az állami foglalkoztatási szolgálat – tette hozzá az államtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik