Belföld

Átadták a Budapest Stadion autóbusz-pályaudvart

Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter kedden átadta a Budapest Stadion autóbusz-pályaudvart.

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a sportaréna beruházásának részeként az autóbusz-állomás egymilliárd forintjába került a költségvetésnek. Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter kiemelte, hogy az autóbusz-pályaudvarról induló és az M3-as autópályán közlekedő járatok menetideje folyamatosan rövidül. Az Emődnél elkészülő új szakasz révén majd mintegy 8 perccel rövidül a menetidő.

Demszky Gábor főpolgármester utalt arra: az autóbusz-állomás illeszkedik abba a koncepcióba, hogy a fővárosban az utazás minél inkább a tömegközlekedés révén bonyolódjon. Pekli Ferenc, a Volánbusz Rt. vezérigazgatója az átadáson szólt arról, hogy az autóbusz-állomást a társ Volán vállalatok járatai is igénybe veszik. A vezérigazgató az MTI-nek elmondta, hogy a Volánbusz Rt. az autóbusz-pályaudvart bérli a Rendezvénycsarnok Rt.-től. A Rendezvénycsarnok Rt., a Budapest Sportaréna tulajdonosa 100 százalékban állami tulajdonban van.

A Volánbusz Rt. új autóbusz-pályaudvarát az eredeti helyen építették újjá. Innen indulnak a távolsági járatok többek között Gyöngyösre, Kékestetőre, Egerbe, Bükkszékre, Ózdra, Salgótarjánba, Hollókőre, Nyíregyházára, Mezőkövesdre, Aggtelekre, Jósvafőre és Tiszafüredre. Az új autóbusz-pályaudvar szolgál ki több Gödöllő környéki agglomerációs települést is. Munkanapokon ötszáz autóbusz-járat indul és érkezik a Budapest Stadion autóbusz-pályaudvarra, és átlagos napon mintegy 14 ezer utas veszi igénybe a szolgáltatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik