Belföld

Mádl és Juhász a haderőreformról tanácskozott

Mádl Ferenc köztársasági elnök kedden hivatalában fogadta Juhász Ferenc honvédelmi minisztert és Szenes Zoltán altábornagyot, vezérkari főnököt.

A FigyelőNethez eljuttatott közlemény szerint az államfő tájékoztatást hallgatott meg a Magyar Honvédségben befejeződött védelmi felülvizsgálatról és a felülvizsgálat eredményeire alapozó további feladatokról. A honvédelmi miniszter elmondta, hogy a több mint egy évig tartó, az előző felülvizsgálatoktól módszerében eltérő felülvizsgálati folyamat eredményei lehetőséget biztosítanak a további reformlépések kidolgozására, melyek végrehajtásának eredményeként egy hatékonyabb, szövetségesi keretekben alkalmazható haderő jöhet létre.

A megbeszélésen elhangzott: a védelmi felülvizsgálat folytatásaként elkészülő kormányhatározat vázolja a további reformlépések területeit és az azokkal kapcsolatos feladatokat. Juhász Ferenc honvédelmi miniszter arról is tájékoztatta az államfőt, hogy a haderő hosszú távú átalakításának részletes tervét országgyűlési határozatban kell rögzíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik