Belföld

Orbán Viktor gazdaságfejlesztést szorgalmaz

Magyarország nem mondhat le a gazdaságfejlesztésről, a beruházásokról, a hazai vállalkozók támogatásáról, a gazdák megsegítéséről, mert csak rajtuk keresztül lehet munkát adni a dolgozni akaró és tudó embereknek - jelentette ki a Fidesz elnöke vasárnap Beregdarócon.

“Be kell látni, hogy bármennyire derék erény is a takarékosság, nem lehet a vetőmagot megtakarítani, mert bajban leszünk az aratáskor” – hangoztatta a volt kormányfő a beregi település református egyházközségi közgyűlésén.

Orbán Viktor úgy vélte: ha az ország letér a saját adottságai és képességei által kijelölt útról, s lemond a gazdaságfejlesztésről, illetve a vállalkozások támogatásáról, akkor felbillen a magyar gazdaság, “akár egy találatot kapott repülőgép”.

A pártelnök a Tisztántúli Református Egyházkerület Hét csillag elnevezésű üdülő- és konferenciaközpontjának avatása alkalmából tartott rendezvényen mondott beszédében kifejtette: az országnak minden valószínűség szerint a 21. században is a munka lesz az egyetlen erőforrása.

Orbán Viktor szavai szerint ezért egy olyan Magyarországot kell építeni, amely foglalkozási lehetőséget, kenyérkereseti alkalmat kínál polgárainak.

Elengedhetetlennek nevezte, hogy az országban egy olyan foglalkoztatási rendszer működjön, amelyben megéri munkát vállalni, és amelyben az elvégzett munkát meg is becsülik.

“Ha az emberek tudása nem hasznosul, ha nem éri meg munkát vállalni, akkor aligha emelkedhet fel Magyarország” – hangsúlyozta.

Beregdarócon a Tisztántúli Református Egyházkerület a Széchenyi-terv és a Millenniumi Vallási Alap 360 millió forint összegű támogatásával építtette fel üdülő- és konferenciaközpontját.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, az egyházkerület püspöke – aki hálaadó istentisztelet keretében avatta fel a létesítményt – az MTI-nek elmondta: az 509 millió forint értékű beruházáshoz a tiszántúli egyházkerület 120 millió forintot biztosított, míg a németországi Rajnai Protestáns Egyház 30 millió forint támogatást adott.

A több mint ezer négyzetméteres létesítményben a konferenciaterem mellett 40-személyes szállodai rész, étterem, konyha, közösségi helyiségek, illetve sportlétesítmények állnak a vendégek rendelkezésére, s az üdülő- és konferenciaközpontban 14 helyi lakos kapott munkát.


Olvassa el Lendvai Ildikó Orbán Viktor beszédére adtott válaszát >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik