Belföld

K&H: újabb szálak a szír vonalon

Az mtv Kék fény című műsorának értesülései szerint a Hasszán nevű, letartóztatott szíriai férfi nem véletlenül maradt Magyarországon, minthogy ő csak testvére, Mahmud megbízására vette fel azokat a milliárdokat, amelyeket a K&H-botrány kapcsán utaltak át a számláikra. A Kék fény szerint a fivér, Mahmud azonban repülővel elutazott Magyarországról azon a napon, amikor a rendőrség sajtótájékoztatón ismertette, hogy további gyanúsításokra készül.

Míg Hasszán állítása szerint ő nem tudja, hogy testvére, Mahmud kiknek továbbította a felvett pénzt, addig a Kék fény szerint a rendőrség előtt világossá vált, hogy kikhez került az a mintegy hatmilliárd forint, amelyből a szír testvérpár levonta a saját – igen magas – jutalékát.

Hasszán magyarországi érdekeltségeiről elhangzott, hogy van köztük utazási iroda, pénzváltó és étterem is. A szír férfi vagyonát zárolták, és a rendőrség lefoglalta luxusautóját is.

Az ügyben közreműködő ügyvéd szerint Hasszánt idén július elején maga Kulcsár Attila hívta fel telefonon. A rendőrség a beszélgetés tartalmáról nem értesült, ugyanakkor a tényt a telefontársaságok adatai alapján ellenőrizték.

A Kék fény felemlegette, hogy 1998 áprilisában bombát hatástalanítottak egy Király utcai étterem környékén. A vendéglő állítólag egyiptomi tulajdonban volt, legalábbis az üzemeltetője egyiptomi volt. Állítólag évekkel ezelőtt titkosszolgálati emberek figyelmeztették egymást bombákkal, illetve egy egyiptomi üzletember autóját fel is robbantották. Az ügy mögött egyiptomi-szír vitát sejtettek a hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik