Belföld

Beindultak a mobil posták

Szeptember 1-től már éles üzemmódban járják a településeket a mobil posták, s e naptól 14 mobiljárat 46 helységet keres fel - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Rt. (MP) szóvivője hétfőn.

A szóvivő elmondta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 3
járat 11 település, Vas megyében 3 járat 9 település, Veszprém
megyében 1 járat 3 település, Tolna megyében 1 járat 2 település, Somogy megyében 2 járat 5 település, Zala megyében 1 járat 4 település, míg Baranya megyében 3 járat 12 település lakóit szolgálja ki.


Tomecskó Tamás közölte azt is, hogy a 46 település közül 26-ban volt korábban posta, míg 20 helységben nem. Hozzátette: még nem tudni, hogy az érintett postahivatalok közül hányat zárnak be, illetve adnak át üzemeltetésre az önkormányzatoknak, mivel minderről jelenleg is folynak a tárgyalások.


Az MP eddig mintegy 10 önkormányzattal írt alá szerződést arról, hogy a postahivatalt csökkentett üzemmódban működteti a helyi önkormányzat. Tomecskó Tamás közölte, hogy a jövő héten is indulnak új mobil járatok, s szeptember végéig újabb 25 járat nyújt szolgáltatást 92 településen. Kifejtette: 2003-ban összesen 119 mobiljárat indul, s ezek 435 települést érintenek. A szóban forgó helységek közül jelenleg 241-ben működik postahivatal. A szóvivő aláhúzta: mivel az érintett dolgozók nagy része a mobiljáratokra kerül, illetve a postán belül kap más munkakört, csak kis hányaduknak mond fel az MP. Azt azonban, hogy végül hány dolgozójától válik meg a posta, Tomecskó Tamás egyelőre nem tudta megmondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik