Belföld

Stagnáló árfolyamok a bankközi devizapiacon

A bankközi devizapiacon pénteken reggel 9,00 százalékon nyitott a forint a sáv erős oldalán, 9 bázisponttal gyengébb helyzetben, mint csütörtökön a hivatalos kerekedés végén.

Az eurót 256,70/257,20 forintos széles marzzsal jegyezték, ami jelzi, hogy nincs valódi kereskedési szándék a jegyzések mögött. Csütörtökön 256,60/80 forinton állt az euró jegyzése a kereskedés végén.

A dealerek a nap folyamán is nyomott, “pénteki hangulatú” forgalomra számítanak, mivel a nemzetközi piacokon a hétfői amerikai szünnap miatt alacsony az aktivitás. A dollárral 235,35/85 forinton kereskedtek reggel, egy forinttal gyengébben az előző délutáni 236,45/65 forintos árfolyamnál.

A forintpiacon 10,40/50 százalékon indult a tartalékolási periódus utolsó napjának kereskedése. A hitelfelvételi keresletre nem igen van kihelyezői ajánlat, így azok a bankok, amelyeknek tartalékolási problémáik délutánig is megmaradnak, kénytelenek lesznek az MNB-től hitelt felvenni 10,50 százalékon – mondják a piacon. A hosszabb lejáratokon forgalom hiányában stabilan maradtak a kamatok. A piacon úgy vélik, hogy a monetáris tanács hétfőn nem változtatja meg a jegybanki kamatokat.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik